Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Plastik poşetlerin 2025’teki ücretini belirleyecek komisyon toplanıyor
- Seher Alp
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Plastik Poşet Komisyonu, 25 kuruştan satılan plastik poşetlerin yeni…
ABD’nin çip şirketi GlobalFoundries’e 1,5 milyar dolarlık desteği kesinleşti
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
ABD yönetimi, GlobalFoundries ile ülkedeki çip üretimi yatırımı için şubatta yaptığı ön anlaşmanın ardından şirkete…
Gabar’da Günlük Petrol Üretimi 57 Bin Varili Geçti
- Seher Alp
- 20 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Bakan Bayraktar, Gabar'daki günlük petrol üretiminin 57 bin varile ulaştığını açıkladı.